reparatii frigidere

eticheta-frigidere In prezent, se pune tot mai mult accentul pe reducerea consumului de energie electrica. Atat consumatorii cat si producatorii sunt din ce in ce mai interesati de acest aspect, acesta fiind unul dintre cele importante caracteristici care fac sa se vanda sau nu un frigider. Totodata, pe fondul incalzirii globale si al emisiilor poluante, legislatia europeana este destul de stricta cu privire la consumul energetic al electrocasnicelor. Aceasta a stabilit 7 clase de eficienta energetica identificate prin litere, culori si sageti. Orice aparat electrocasnic se va clasa intr-una dintre aceste clase.

Indicele de eficienta este etalat dupa cum urmeaza:

Indicele de eficienta energetica
Clasa de eficienta energeticaIndice de eficienta energetica
A++ *I < 30
A+ *)30 ≤ I < 42
A42 ≤ I < 55
B55 ≤ I < 75
C75 ≤ I < 90
D90 ≤ I < 100
E100 ≤ I < 110
F110 ≤ I < 125
G125 ≤ I

Sagetile si culori indica vizual acelasi lucru. Sageata cea mai lunga avand culoarea rosie indica cel mai scazut indice de eficienta, iar sageata cea mai scurta care are culoarea verde indica o eficienta energetica ridicata. Intre acestea sunt restul claselor.

Eticheta trebuie sa mai contina urmatoarele informatii: denumirea producatorului, modelul, consumul energetic anual si alte informatii precum volumul, nivelul de zgomot. Frigiderul trebuie sa fie insotit si de fisa continand specificatiile produsului.

Afla mai multe informatii »